Wat is BKR toetsing?

Veel mensen in Nederland weten niet precies wat de BKR toetsing is. In dit artikel proberen we dit begrip wat de verduidelijken zodat u begrijpt wat het Bureau Krediet Registratie voor invloed heeft op uw kredieten.

Wat is het doel van de BKR toetsing?

Met de zogenaamde BKR toetsing wil het Bureau Krediet Registratie gelegen in Tiel meer zekerheid bieden op de markt. Door de kredietverstrekkers te voorzien van actuele informatie over de kredieten van consumenten en de achterstanden op de rente kunnen deze bedrijven de risico’ s beter inschatten. Hierdoor kunnen ze kredieten met meer zekerheid aanbieden waardoor de prijzen omlaag kunnen.

De BKR toetsing kan u als consument echter ook helpen. In Nederland hebben veel mensen problemen met schulden. Wanneer u daar ook last van heeft, kan het helpen om u te beperken tot de aanbieders die aan BKR toetsing doen. Het is namelijk niet verplicht voor de aanbieder om aan BKR toetsing te doen, maar de aanbieders die dit wel gebruiken zijn vaak goedkoper. Op die manier kan u niet teveel lenen aangezien u dan een negatieve toetsing krijgt waarna het nagenoeg onmogelijk wordt om nog geld te lenen.

240x400