Waar kan je zonder BKR toetsing lenen?

De BKR toetsing speelt een belangrijke rol bij het afsluiten van een krediet. Aan deze toetsing kunnen de kredietverstrekkers namelijk zien of je aan de betaalverplichtingen van andere kredieten kan voldoen. Hierdoor is het voor de aanbieder mogelijk om de risico’ s in te schatten waardoor ze iemand gemakkelijker kunnen weigeren. Wanneer u bang bent voor een negatieve codering, of wanneer u die al heeft, kan het verstandig zijn om een lening af te sluiten zonder BKR toetsing. Maar hoe kan je nu eigenlijk zonder BKR toetsing lenen?

Wat te doen bij een negatieve BKR codering?

Wanneer u reeds een negatieve BKR codering heeft is het niet verstandig om direct geld te lenen. U kunt uw huidige kredieten immers niet af betalen… waarom zou u dan de toekomstige wel kunnen betalen. De eenvoudigste manier om van een negatieve codering af te komen is dan ook de achterstand in halen. Wanneer u dit niet kan/wil/lukt kunt u vanzelfsprekend iets anders proberen.

 

Afsluiten zonder BKR toetsing

Wanneer u geen krediet wilt afsluiten zonder een BKR toetsing dient u wat beter te zoeken. De grotere kredietverstrekkers staan namelijk allemaal ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie. Toch zijn er bedrijven die ondanks de risico’ s u een lening willen aanbieden zonder een toetsing. Een bedrijf kan hier verschillende redenen voor hebben: wellicht willen ze een groter marktaandeel behalen of hogere tarieven vragen. Aangezien het risico bij een lening zonder BKR toetsing relatief hoog ligt dient u rekening te houden met een hoger rentepercentage. Het is dan ook niet aangeraden om een lening zonder BKR toetsing te nemen wanneer u geen negatieve codering heeft. Wanneer dit wel het geval is kunt u alleen nog maar lenen zonder BKR toetsing.

Waar kunt u aanbieders vinden?

Vervolgens is het de truc om kredietverstrekkers te vinden die u een krediet willen verstrekken zonder BKR toetsing. Veel van deze aanbieders zijn namelijk erg klein. Wanneer u op zoek bent naar een kleine onderneming die u een krediet wilt verstrekken kunt u bijvoorbeeld op Marktplaats zoeken naar een krediet. Hierbij dient u wel goed op de voorwaarden te letten, aangezien de aanbieders op sites als Marktplaats vaak minder professioneel te werk gaan.

240x400