Verschil lenen geld met en zonder BKR toetsing

In Nederland kennen veel mensen het Bureau Krediet Registratie. Dit is logisch, aangezien dit bureau ook de hypotheken van de meeste aanbieders registreert. Toch zijn er maar weinig mensen die de precieze verschillen kunnen vertellen tussen geld lenen met en geld lenen zonder BKR toetsing. Naast de kosten zijn er ook andere factoren die hierbij verschillen.

Het rentepercentage

Bij een krediet zonder BKR toetsing ligt het risico aanzienlijk hoger. Dit risico moet gecompenseerd worden door u als consument, het moet immers een winstgevende onderneming worden. Hierdoor ligt het rentepercentage bij een krediet zonder BKR toetsing hoger dan het rentepercentage bij een krediet met toetsing. Wanneer u tussen beide kunt kiezen en u wilt goedkoop uit zijn is het krediet met toetsing dan ook de beste keus.

Voorwaarden

De voorwaarden verschillen per aanbieder. Wanneer je een krediet afsluit is het van belang dat je de voorwaarden goed doorneemt zodat je niet voor vervelende en onverwachte verrassingen komt te staan. Vaak is het zo dat de voorwaarden van een krediet zonder BKR toetsing strenger zijn dan die met BKR toetsing: op die manier kunnen ze beter handelen met mensen die hun kredieten niet kunnen afbetalen.

Hoeveel lenen

Hoeveel u kunt lenen kan nog wel eens verschillen. Bij een krediet met BKR toetsing zijn de bedragen vaak meer persoonsgebonden. Hierdoor krijgt u een advies dat precies past bij uw persoonlijke situatie. Wanneer we echter kijken naar een lening zonder BKR registratie dan dient u honderd procent zelf te bepalen hoeveel u leent. Het maximum ligt hierbij vaak lager dan bij een krediet met BKR toetsing. Wanneer u het slim speelt en naar meerdere aanbieders stapt kunt u echter een onbeperkt hoog bedrag lenen.

Risico’ s

Het Bureau Krediet Registratie is er niet voor niets: het bureau veroorzaakt stabiliteit op de markt waardoor zowel de aanbieder als de afnemer beschermd worden voor de risico’ s van de sector. U wilt immers ook niet te veel lenen, aangezien de kosten dan snel oplopen.

240x400