Onterechte negatieve BKR registratie

Onterechte BKR registratie
Onterechte negatieve BKR registratie

Het kan vanzelfsprekend gebeuren dat u door een administratieve fout een onterechte BKR registratie heeft ontvangen. Dit is vervelend, maar gelukkig te verhelpen. Wanneer u er achter komt dat u een onterechte BKR registratie heeft ontvangen dient u eigenlijk meteen in actie te komen: hoe eerder u er achter aan gaat, hoe groter de kans dat het lukt om uw gelijk te halen.

Corrigeren

De eerste stap in het proces om de negatieve BKR registratie te corrigeren is contact opnemen met de verstrekker van het krediet die u de negatieve registratie heeft bezorgd. Vraag de aanbieder vriendelijk of hij het probleem wil recht zetten. Vergeet uw verzoek niet te beargumenteren en geef aan waarom de registratie incorrect is. Dit soort bedrijven krijgen namelijk vaker vergelijkbare vragen, waarbij een groot deel wel terecht blijk te zijn.

 

BKR en corrigeren

Wanneer u er niet uitkomt en u bent er zeker van dat de BKR registratie onterecht is, dan kunt u contact opnemen met het Bureau Krediet Registratie. Eerst zou ik naar de geschillencommissie stappen van het BKR aangezien zij zorgen voor een goede communicatie. Eerst zal het BKR proberen om het met u en de kredietverstrekker eens te worden, en wanneer dat niet lukt zal het BKR als een rechter met behulp van de bewijzen een uitspraak doen. De kosten voor het corrigeren van een BKR registratie bedragen 22 euro 50, maar die hoeft u alleen te betalen wanneer de claim onterecht blijkt te zijn.

240x400