Lenen BKR registratie

Bij het lenen van geld in Nederland speelt de zogenaamde BKR registratie een erg grote rol. Het is dan ook logisch dat veel kredietverstrekkers gebruik maken van de gegevens die het BKR verzameld. Het beperkt de risico immers waardoor het bedrijf kredieten voordeliger kan aanbieden. En meer kredieten betekent meer winst! Maar wat is de BKR registratie nu eigenlijk, en hoe werkt dit systeem nu precies?

Wat is de BKR registratie

De BKR registratie bestaat al sinds de jaren zestig. De kans is dan ook groot dat u al een registratie heeft. Een registratie kunt u bijvoorbeeld ontvangen wanneer u een hypotheek afsluit, of wanneer u een telecom abonnement neemt. Wanneer het bedrijf waarbij u zo’ n kredietvorm afsluit ingeschreven staat bij het BKR zal dit bedrijf uw gegevens doorgeven, en de gegevens die andere bedrijven hebben toegevoegd kunnen inzien. Of dit gewenst is hangt vanzelfsprekend van uw persoonlijke situatie af.

Wanneer u achterloopt met de betalingen kunt u na meerdere waarschuwingen een negatieve BKR toetsing ontvangen, wat natuurlijk erg onprettig is. Aan een negatieve BKR toetsing is jammer genoeg weinig te doen, tenzij de toetsing onterecht is verkregen dan kunt u namelijk naar de geschillencommissie van het BKR stappen.

Negatieve toetsing en lenen

Wanneer u een negatieve BKR toetsing heeft opgelopen en u wilt alsnog geld lenen, dan kunt u naar een kleinere onderneming stappen. De kleinere ondernemingen zijn vaak niet ingeschreven bij het BKR en willen u een lening aanbieden zonder een verdere BKR toetsing. Een nadeel van deze ondernemingen is het vaak hogere rentepercentage en de strengere voorwaarden. Het risico dat de bedrijven lopen moet immers ingedekt worden.

240x400