Is lenen zonder toetsing verstandig?

Is lenen zonder enige vorm van BKR toetsing wel verstandig? Zijn er geen risico’ s aan verbonden, en wat is de invloed van een BKR registratie nu eigenlijk op uw eigen krediet? Dit zijn allemaal vragen waar u bij het afsluiten van een lening rekening mee moet houden: het Bureau Krediet Registratie heeft immers een grote rol bij het afsluiten van een krediet in Nederland.

Wat is de BKR toetsing nu eigenlijk?

De BKR toetsing houdt zich bezig met de kredieten die worden afgesloten bij kredietverstrekkers die staan ingeschreven bij dit bureau. Hierbij wordt er door middel van een codering of ook wel toetsing geregistreerd of u aan uw betaalverplichtingen kunt voldoen. Wanneer dit niet het geval is ontvangt u een negatieve BKR toetsing, waarna de meeste bedrijven u geen lening meer zullen verstrekken. Dit kan voor veel mensen een vervelende situatie zijn, waardoor de BKR toetsing letterlijk een doorn in het oog is. Maar wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van de BKR toetsing, en is het verstandig om geld te lenen zonder toetsing?

Lenen zonder BKR toetsing

Het is immers tegenwoordig absoluut mogelijk om geld te lenen zonder enige vorm van BKR toetsing. Wanneer u een krediet wilt afsluiten kunt u via het internet bijvoorbeeld op zoek gaan naar een minilening waarbij er nooit aan BKR toetsing gedaan wordt. Daarnaast is het prima mogelijk om aanbieders te zoeken die een doorlopend krediet willen verstrekken zonder een vorm van BKR toetsing. Het vinden van een aanbieder die niet aan toetsing doet is het probleem dus niet: maar is het nu eigenlijk wel verstandig om te lenen zonder toetsing?

Lenen zonder BKR toetsing: de nadelen

Het lenen zonder BKR toetsing heeft de nodigde nadelen. Zo kan een krediet duur uitpakken waarbij de voorwaarden erg streng zijn. Dit is dan ook nodig, aangezien de kredietverstrekker onder geen mogelijkheid kan zien wat uw financiële situatie nu eigenlijk is. Hierdoor ligt het risico hoger, aangezien de aanbieder niet direct kan inschatten of u het krediet ooit zal kunnen terugbetalen. Het is dan ook logisch dat deze kredieten vaak duurder en minder gunstig uitpakken.
Wanneer u echter een negatieve toetsing heeft of wilt voorkomen is het afsluiten van een krediet zonder een BKR toetsing de enige manier. Het is dan ook aan te raden om een krediet met toetsing af te sluiten wanneer dit mogelijk is. Wanneer u door de omstandigheden deze mogelijkheid niet heeft kan het echter alsnog goed uitpakken met een lening zonder toetsing. Dus, ach wat is verstandig..

240x400