Is lenen met een negatieve bkr verstandig?

Is lenen met een negatieve bkr verstandig
Is lenen met een negatieve bkr verstandig

Heeft u een negatieve BKR registratie opgelopen doordat u uw betaalverplichtingen niet meer kunt voldoen? Dat is dan niet zo best! Gelukkig zijn er nog voldoende andere methoden waarmee u geld kunt lenen zonder een enige vorm van BKR toetsing. De vraag blijft echter: is het wel verstandig om een krediet af te sluiten met een negatieve BKR registratie?

Betekenis negatieve BKR

Voordat we deze vraag met zekerheid kunnen beantwoorden, is het vanzelfsprekend van belang om de exacte betekenis te snappen. Bij een negatieve BKR gaat het immers om een slechte respons veroorzaakt door het feit dat u uw krediet niet kunt af betalen. Het is dan ook de vraag voor wie de BKR er nu echt is: voor u als afnemer of voor de kredietverstrekker aan de andere kant?

 

Wel, daar is geen duidelijk antwoord op. Eigenlijk is de BKR registratie er voor beide partijen gezien het feit dat het beschermend werkt. Als kredietverstrekker wordt u immers beschermd tegen klanten die het geld niet terug kunnen betalen, en als afnemer wordt u beschermd tegen het lenen van meer geld dan u zult kunnen terugbetalen. De BKR registratie is er dan ook niet voor niets en kan u een bepaalde mate van bescherming bieden.

Lenen met negatieve BKR?

Nu we dit weten is het natuurlijk maar de vraag of het verstandig is om geld te lenen met een negatieve BKR. Een groot risico is vanzelfsprekend het feit dat u in de schulden kan raken. Het is immers erg makkelijk om nieuwe leningen af te sluiten zodat de oude afbetaald kunnen worden. Dit is vanzelfsprekend erg onverstandig. Daarnaast is het zo dat een krediet zonder BKR toetsing vaak duurder is en strengere voorwaarden kent. Let hier dus op!

240x400