Hypotheek en BKR

De BKR toetsing heeft ook veel invloed op de hypotheek als financieel product. Het is namelijk zo dat het bij een hypotheek om erg hoge bedragen gaat waardoor het risico voor de verstrekkers betrekkelijk hoog ligt. Maar wat voor effecten heeft uw BKR toetsing nu eigenlijk op het afsluiten van een hypotheek in de toekomst, en is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder toetsing?

BKR toetsing en hypotheek

Zoals al eerder gezegd heeft de hypotheek als financieel product een behoorlijk risico door de grote som geld waar het om gaat. Hierdoor is het voor een bank van belang om na te gaan of de persoon in kwestie het krediet ooit zal kunnen terug betalen. Banken verkleinen dit risico vaak door het huis als onderpad te gebruiken, wanneer u de hypotheek niet kunt af betalen kan de bank beslag leggen op uw huis. Maar is het eigenlijk wel mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een negatieve BKR toetsing?

Negatieve toetsing

Wanneer u een negatieve BKR toetsing heeft, is het erg lastig om een hypotheek af te sluiten. Sommige banken zullen wellicht nog een oogje toeknijpen wanneer de registratie er al staat en de achterstand op het krediet al is ingelopen, maar wanneer u nog een lopende schuld heeft is de kans op een hypotheek zonder een enige vorm van toetsing eigenlijk nul. Hieraan kunt u dus afleiden dat de BKR registratie een extreem grote rol kan spelen op uw toekomst, wanneer we kijken naar uw plannen op het gebied van wonen. Het is dus verstandig om uw huidige kredieten in de gaten te houden en elke achterstand zo snel mogelijk weg te werken.

240x400