Hypotheek afsluiten zonder een BKR toetsing

Ook een hypotheek wordt beschouwd als een financieel krediet waardoor in deze lijn producten de BKR registratie ook prominent aanwezig is. Dit is logisch, wanneer we kijken naar de risico’ s die de betreffende banken lopen. De banken dienen immers een erg groot bedrag uit te lenen dat ze pas na een langere periode terug zullen zien. In zo’ n geval kan het gebruiken van een BKR toetsing voor de vertrekker uitkomst bieden. Maar wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden als u een hypotheek wilt afsluiten zonder een enige vorm van BKR toetsing?

Hypotheek

Wel, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: dat zit er vaak niet in. Een bank moet gewoonweg gebruik maken van het Bureau Krediet Registratie om te bekijken of u uw huidige kredieten wel aankunt. Wanneer dit niet het geval is, is de kans klein dat het voor u mogelijk is om een nog groter en ingewikkelder krediet af te betalen. Bij een hypotheek is het dan ook van belang dat er kredietwaardige klanten aangenomen worden. Bij een negatieve BKR registratie is de hoop echter niet meteen helemaal vervlogen, alhoewel het wel oppassen is geblazen. Laten we eens kijken wat een negatieve BKR registratie zoal voor gevolgen heeft op uw hypotheek.

Negatieve toetsing

Alhoewel dit per bank verschild kunnen we wel enkele algemene procedures op een rij zetten. Het overgrote deel van een bank zal u geen hypotheek verstrekken wanneer u lopende schulden heeft en hierop achterloopt. Wanneer u een negatieve toetsing heeft, maar de schuld is al ingelopen dan maakt u alsnog kans op een hypotheek tegen redelijk gunstige voorwaarden. Om uitsluitsel te geven zult u echter contact moeten opnemen met uw bank.

240x400