Heb ik een negatieve BKR?

Voordat u een krediet gaat afsluiten is het wellicht handig om na te gaan of u reeds een negatieve BKR registratie heeft. U ontvangt een negatieve registratie wanneer u niet langer kunt voldoen aan de betaalverplichtingen van uw huidig openstaande kredieten. Dit kan negatief zijn bij het afsluiten van een nieuw krediet aangezien de verstrekkers graag stabiele cli├źnten hebben die de leningen prima kunnen terug betalen. Maar hoe is het mogelijk om snel na te gaan of u een negatieve registratie heeft?

BKR registratie bekijken

U kunt al uw Bureau Krediet registraties nagaan door contact op te nemen met het bureau. Hiervoor dient u vaak een afspraak te maken om de gegevens door te nemen. Doe dit van te voren aangezien het alleen mogelijk is om een medewerker te spreken wanneer u een afspraak heeft op een bepaald moment. Vervolgens kunt u inzien over welke kredieten er informatie staan ingeschreven en of u een negatieve codering heeft ontvangen door het niet nakomen van bepaalde verplichtingen.

 

BKR registratie nakijken

Het is jammer genoeg niet mogelijk om een BKR registratie van een familielid of bekende na te gaan. Alleen de persoon waarop het krediet is afgesloten kan de gegevens inzien. Er zijn vanzelfsprekend bepaalde (juridische) uitzonderingen maar die zullen we hier niet bespreken.

240x400